RÓŻNE Zagadki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

Postprzez Indygo Pn, 9 sierpnia 2010, 13:16

.
Indygo

Postprzez Indygo Cz, 26 sierpnia 2010, 09:32

znów zastój....Więc kolejna podpowiedź - nazwisko zaczyna się na R
Indygo

Postprzez oldmalarz Cz, 26 sierpnia 2010, 11:05

i własnie dlatego nie lubie tego co sie wyniosle nazywa sztuką ..tworzeniem.. etc..
poczucie piekna umarło razem z "wielkimi".. :(
oldmalarz

Postprzez Indygo Cz, 26 sierpnia 2010, 11:49

oldmalarz napisał(a):i własnie dlatego nie lubie tego co sie wyniosle nazywa sztuką ..tworzeniem.. etc..
poczucie piekna umarło razem z "wielkimi".. :(

masz na myśli te trzy gracje powyżej ? Ten obraz wywołał wielomiesięczną dyskusję. Zresztą cała wystawa była okazją do dyskutowania na temat kondycji sztuki współczesnej w ogóle a w Polsce w szczególności. Niestety nie zauważyłam żeby historycy sztuki doszli do jakiegoś wspólnego wniosku. Każdy pozostał przy swoim zdaniu.
Ale przedmiotem zagadki jest ta pierwsza akwarelka w wykonaniu pana R... a nie te panie. Skądinąd autor tego dzieła warsztat ma, nie można mu odmówic umiejętności.
Indygo

Postprzez oldmalarz Cz, 26 sierpnia 2010, 14:22

tak ..ale to tylko taka moja konkluzja ..gdy nawiedzaja mnie wspomnienia na temat .."wyzszosci" sztuki i tworzenia ..nad komercją i pieknymi krajobrazami.. jako człowiek rozumny rozwazam ich punkt widzenia pod wieloma płaszcyznami ..ale jak widze takie obrazy od czasu do czasu ..to na szczęscie trzezwieje ..

sory za te odejscie od sedna..ale czasami nie moge sie powstrzymac..ponieważ od tych "prawdziwychy artystów" bije taka ...pewnosc!! swoich "uduchowianych" racji i pogarda dla wszystkiego co nie jest natchnioną sztuką.. :dobani:
oldmalarz

Postprzez echium Śr, 22 września 2010, 16:50

Wreszcie by padła odpowiedz. Nikt nie odpowiedział to domyślam że nikt nie wie. Ja pierwszy raz je widziałam tutaj na forum. Naprawdę nie wiem, a jestem ciekawa kto to namalował
echium
1...
..

1...
..

Postprzez Indygo Śr, 22 września 2010, 23:38

.
Indygo

Postprzez echium So, 2 października 2010, 20:58

Dzięki zaspokojona została moja ciekawość. :)
teraz taki obraz
Obrazek
echium
1...
..

1...
..

Postprzez Żuczek So, 2 października 2010, 23:51

Dyptyk z Wilton
artysta anonimowy ?
Żuczek
...