kucharz też artysta??

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 18 gości

Postprzez Galandir N, 22 listopada 2009, 12:23

kocham bigos i wszytsko co z kapustą ;)
Avatar użytkownika
Galandir
 
Posty: 729
Dołączył(a): Śr, 28 października 2009, 22:07

Postprzez Fen N, 22 listopada 2009, 12:32

Polecam na dzisiaj: jędrne ,dobrze ubite steki z dojrzałego knura :lol: :lol: :lol:

P.S
Ale mamy wulgarne ,pospolite ,zdeprawowane podniebienia...a fuj
Fen
 

Postprzez Magdalena Sciezynska N, 22 listopada 2009, 13:05

Galandir , mój bigos bardzo smakował malarzom , się zajadali :lol:
Avatar użytkownika
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..
 
Posty: 5051
Dołączył(a): So, 24 października 2009, 23:51

Postprzez czarna_z_boru N, 22 listopada 2009, 20:46

....to prawda Lamii bigos był przepyszny...
A tak wogóle to artysci jedzą róznie - oldmalarz musi zjesc dobrze ,syto i wykwintnie żeby zabrac sie do pędzla :lol:
ja jem raczej lekko , mało ale nie byle co :P ale napewno oboje uwielbiamy wynalazki szczególnie z kuchni
fancuskiej i chinskiej. Polecam ślimaki w sosie koperkowym a z chińszczyzny karczek duszony w pomidorach z ryzem...choć dobry polski schabowy tez u nas jest mile widziany!!! ;)
czarna_z_boru
 

Postprzez Magdalena Sciezynska N, 22 listopada 2009, 20:54

sama nazwa nic nie mówi a może jakies szczegóły np jak to zrobić?
Avatar użytkownika
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..
 
Posty: 5051
Dołączył(a): So, 24 października 2009, 23:51

Postprzez Sui Fong N, 22 listopada 2009, 23:27

Gali ...
Nie poddawaj sie tak łatwo skoro nie wiem o co chodzi i nie znamy cie tak dobrze ...
To nam to wyjaśnij. Ja z miłą chęcią chciałbym cie bliżej poznać ...
Sui Fong
 

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 17 grudnia 2009, 23:33

polecam ziemniaki pure, takie prawdziwe z masłem i smietaną ( od mleka bardziej się tyje) 2 łyżki zielonego curry
świetne = pyszne
Avatar użytkownika
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..
 
Posty: 5051
Dołączył(a): So, 24 października 2009, 23:51

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 23 grudnia 2009, 01:06

dajcie jakies przepisy na śledzika w oleju
Avatar użytkownika
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..
 
Posty: 5051
Dołączył(a): So, 24 października 2009, 23:51

Postprzez muszka111 Śr, 23 grudnia 2009, 02:53

1.Śledź wymoczony pokroić w 2 cm kawałki
posiekać drobno cebulę
zalać olejem
można dodać pieprzu lub zmielonych ziaren ziela angielskiego
można dodać ogórki kwaszone

2.Śledzia wymoczonego pokroić w 2 cm kawałki
pokroić drobno cebulę
zalać olejem
dodać parę łyżek koncentratu pomidorowego
przyprawy: papryka, pieprz czarny mielony, odrobina tymianku(niekoniecznie)

3.Śledzia wymoczonego pokroić jak wyżej
cebulkę też jak wyżej
dodać olej,
marynowane pieczarki,
marynowaną paprykę,
marynowany ogórek,


Smacznego.
Avatar użytkownika
muszka111
3.
1...

3.
1...
 
Posty: 1832
Dołączył(a): Cz, 17 grudnia 2009, 03:13

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 23 grudnia 2009, 11:03

dzieki spróbuje ;)
Avatar użytkownika
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..
 
Posty: 5051
Dołączył(a): So, 24 października 2009, 23:51

Poprzednia stronaNastępna strona

cron