filmy z wernisażu 2011 rzeszów

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez infrawizjer Pt, 25 lutego 2011, 19:42

infrawizjer

Postprzez Magdalena Sciezynska Pt, 25 lutego 2011, 20:45

:) zaskoczyło mnie , bardzo fajna prezentacja i dobry podkład muzyczny. Tyle sie dzieje, ze trzeba film obejrzeć minimum dwa razy, aby ogarnąć całość , gratuluję :ok:
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez infrawizjer Pt, 25 lutego 2011, 20:55

heh Madziu są 3 pewnie nie zboczyłaś wszystkiego :)
infrawizjer

Postprzez Magdalena Sciezynska Pt, 25 lutego 2011, 21:12

ups , lece ogladać

mechanika konsumpcji jest świetna i genialna muzyka, . skojarzyła mi się z utworami Sera, całość doskonale się komponuje, naprawdę robi wrażenie Gratuluje :ok: :brawo:
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez infrawizjer Pt, 25 lutego 2011, 21:53

w koncu to moje :)
infrawizjer

Postprzez Magdalena Sciezynska Pt, 25 lutego 2011, 22:17

znasz muzykę Eryka Sera, jest taka mechaniczna , dla niektórych to nie jest muzyką , a ja właśnie taka lubię. no i fragment z "pożeraczem" jest jak z animacji z mojej książki , wiec czuje klimat.
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez infrawizjer Pt, 25 lutego 2011, 22:58

nie no looz w filmie jest parę rzeczy dobrych z kilkoma jest gorzej ...ale to początek moich audio wizualizacji także będzie tylko coraz lepiej
infrawizjer

Postprzez Magdalena Sciezynska Pt, 25 lutego 2011, 23:09

niepotrzebna skromność , jestem krytyczna, jak jest coś zwykłe , takie sobie, słabe, to sie nie odzywam. Jestem szczera , gratuluje i czekam na więcej, mamy podobne upodobania i podobnie widzimy. :)
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez infrawizjer Pt, 25 lutego 2011, 23:17

trochę skromności mi nie zaszkodzi ,szczególnie że mierze dużo dalej i mam swoich bogów w tych dziedzinach do których mi daleko , warto na pewno zobaczyć co działo się w tym roku na wro center ,trzeba dużo pracy mnie czeka a dyplom nie poskładany jeszcze...a ja myślę już o wakacjach potrzebuje porządnie wypocząć mam ciężki rok ....zmęczony jestem
infrawizjer

Postprzez Jerzus Wt, 22 marca 2011, 22:04

Hej.

Ciekawa ta audiowizualizacja. O ile sam temat nie wzbudza może kontrowersji w Twoim stylu, to jest na tyle ciekawy iż sprawia, że człowiekowi zwiększają się obroty procesora. Mój co prawda nie rozgrzał się do czerwoności, ale przypominają mi się moje własne obserwacje dzikiego tłumu w supermarkecie, kiedy ogłaszana jest przez spikerkę kolejna promocja. Wtedy to dopiero jest mechanika konsumpcji-turbo. 

Video jest fajnie zrealizowane i choć widać użycie klasycznych efektów dostępnych w raczej amatorskich programach do obróbki obrazu, to na plus wypada ich ilość i zróżnicowanie. Trochę na silę wydaje mi się użycie ujęć z jadącego samochodu. Nie widzę spójności z resztą. Ogólnie podziwiam cierpliwość, bo sam wiem ile trzeba poświecić czasu na posklejanie takiego materiału. Jest też dobrze z rytmiką zmiany obrazu. Wszystko ładnie jest dopasowane pod bit i nie ma przez to niepotrzebnego chaosu.

Jeżeli chodzi o audio to uważam, że jest dobrze, ale..... No właśnie. Klimatycznie jest fajnie. Lubię takie połączenie psychodeli z triphopem. Jednak co mnie razi to brak zazębienia w użytym samplu (to pianinko w połowie utworu w tle) Jego końcówka chyba się trochę spóźnia. W tym końcowym sampelku już jest ok. Tak na mój słuch dobrałeś tempo coś pomiędzy 95-98 bmp. Lubię takie. Jednak przy wolniejszym bicie dobrze jest wypełnić luki hi-hatami. U Ciebie są, ale chyba za bardzo statyczne, a można by to zrobić soczyściej. Dobrze połamałeś bit dodatkowymi stopami i snare'ami. Tak zwane przeszkadzajki (różne efekty w tle) też dodają zawsze rumieńców i tu jest plus dla Ciebie. Można by się jeszcze pobawić kanałami, lub też zmianą tempa, np w momencie jak się obraz zaciemnia, ale jest dobrze tak jak jest.

Ogólnie mi się podoba, jednak w dziedzinie malarstwa jesteś znacznie dalej :)

Pozdrawiam.
Jerzus
2.
1..

2.
1..