...oj...Magda , podziwiam...malujesz, rzeźbisz, grasz ...i jeszcze teraz coś piszesz,że spawarka elektryczna to ujdzie...no nie...ja urządzeń elektrycznych to się boję, z wyrzynarką i szlifierką daję radę , ale spawarka ???!!!....
spawarka elektryczna , to zadna filozofia , wkładasz pręt i spokój, ale gazowa , to już niestety potrzeba wiedzy i doświadczenia, bo to naprawdę niebezpieczna zabawa , Ja się do tego nie nadaje . Stojak mi zrobi fachowiec . teraz i tak nie bede rzeźbić, bo w domu sie nie da , za duzy bałagan
Lamka napisał(a)::D spawarka elektryczna , to zadna filozofia , wkładasz pręt i spokój
...no...ładny mi spokój...czasem mój mąż coś spawa elektryczną, nie dosyć ,że to wielkie urządzenie, to jeszcze dziwnie szumi, aż światło w domu siada...jak Ty z tym dajesz radę , to wielki szacun...
ja przewaznie trzymam element i nadzoruje , aby było jak trzeba, ja mam kłopoty z tłumaczeniem czego chce i jak robią sami to czesto trzeba poprawiać, wiec wole przy tym być , fartuch , rekawice i haubica - to jest wezwanie - ciezkie i na mnie za duże
Jak już będziesz spawać \ co odradzam , będzie to kiepski spaw \ dokładnie ten stojak zaprojektuj tzn. rzeźbienie z pozycji siedzącej do rzezby mak. wys. 50 cm , skala regulacji stojaka , lub siedzenia do 40 cm. Przy rzeźbie do 120 c, \maksymalna dla dużego chwytaka\ pozycja stojąca uskok maksimum 60 cm. Wszystko pod swoją interesująca posturę/ Hejka
Mieciu , dzieki za pomoc , bo szczerze mówiąc to jeszcze nie miałam wytycznych , buziaczki, ja nie będe sama spawać, zrobi to fachowiec , spawa konstrukcje dachowe.
jestem na forum od paru chwil ale temat uchwytow kulowych interesoje mie od dawna . czy morze mi ktos wyjasnic szczeguly .jak jest rozwiazana blokada kuli . jej srednica w wersji max.znalazlem nawet fachowca zrobi to bez problemu ale potrzebuje szczegolow.
dzieki ze ktos zauwazyl moj problem.ale kula i wajcha to nie wszystko.to niejest chyba takie proste.co jest pomiedzy nimi .co przenosi nacisk wajchy na kule i ja blokuje.jestem na portalu chwile alesledze tematy od dawna ,a dlubie w drewnie odbardzo dawna .pozdrawiam
wajcha blokuje skutecznie ruchy kuli i mozesz ustawić kłode drewna pod katam jaki potrzebujesz kłode mocujesz na drewno wkręty , jak również podstawe montujesz bo jest płyta z otworami Mietek ma zrobiony stelaz i ja tez taki sobie zespawam , bo jest super , jednak nie bede robić regulowanego , bo to za dużo kombinacji , mam 165 cm wzrostu i zrobie pod siebie z otworami na szpilki do wbicia młotem w ziemie a z reszta lepiej zapytać sie Mietka to fachowiec i wie lepiej