Muzyka podczas tworzenia

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Evagelia Cz, 18 marca 2010, 20:32

a ja slucham bardzo roznej muzyki, tak jak Grant pisze, w roznych okresach zycia rozna muzyka, ktorej jestem jednak wierna i do ktorej po jakims czasie znowu wracam. Do malowania ostatnio slucham muzyki bizantyjskiej.. ale ogolnie to juz bedzie 10 lat jak slucham nieustannie Sahry Brightman.. uwielbiam ja.. bardzo lubie muzyke operowa.. zwlaszcza, kiedy rozumiem o czym spiewaja... to jest muzyka, ktora porywa serce i dusze.. ale w zaleznosci od stanu ducha slucham i absolutnie uwielbiam "finger eleven" za wylaczeniem ostatniego albumu, bo to juz zmiana stylu.. linkin park, element eighty, orishas, offspring, clapton, cohen- tego to zaczelam na winylach sluchac :D o to by bylo tak z moich ukochanych, a ostanio wzielo mnie na muzyke tribal.. no i doslownie przed kilku dniami zaczelam sobie sluchac budki suflera, albumu z takim tangiem.
muzyka jako tako do malowania zwlaszcza ikony, to albo bizantyjska albo brak.. kiedys jak inne rzeczy sobie malowalam to w zaleznosci od nastroju muzyka byla obowiazkowa, teraz muza to niemalze tylko do cwiczen i jak ide biegac.. :?

Cicindela, a ja ogladalam doslownie przed kilkoma dniami dokument o muzyce i oddzialywaniu na ludzi i jest jak pisze Grant.. a z osobowoscia musi byc zwiazana, a na pewno ze stanem osobowosci.. nikt nie mowi o skreslaniu czlowieka, ale wiedzac jakiej muzyki slucha mozna sie domyslic jakim czlowiekiem jest dana osoba.. odnosnie jego zachowania i stylu zycia..
Evagelia

Postprzez Cicindela Cz, 18 marca 2010, 20:56

Ja nie napisałam, że nie ma wpływu na człowieka bo o tym wiem i na to są badania naukowe (co nie jest bez znaczenia przy mojej racjonalnej naturze;)) jasne, że muzyka może mówić o przynależności do subkultury, ale na bank nie można brać tego za pewnik, gdyż nie determinuje charakteru/osobowości. Ot co!
Cicindela
.
...

.
...

Postprzez Evagelia Cz, 18 marca 2010, 21:20

:D
w tym dokumencie, puszczali roznym ludziom rozna muzyke i sprawdzali puls, przy idealnej dla nas muzyce mamy normalny puls, jesli muzyka jest dla nas nieodpowiednia i nas drazni, wtedy puls sie zmienia. Ale rzeczywiscie, zeby okreslic po typie muzyki jakiej ktos slucha jego cechy osobowosci to chyba nie jest mozliwe.. stan ducha i mniej wiecej nakreslic sobie obraz tej osoby to tak.. bo stan ducha sie zmienia a osobowosc ponoc po 21 roku zycia juz nie :mrgreen:
Evagelia

Postprzez Galandir Cz, 18 marca 2010, 22:26

nawet nasi wieszcze czegoś słuchają:
http://www.youtube.com/watch?v=3jZZEo3_ctY
Galandir

Postprzez oldmalarz Cz, 18 marca 2010, 23:41

Galandir napisał(a):nawet nasi wieszcze czegoś słuchają:
http://www.youtube.com/watch?v=3jZZEo3_ctY

...aaaa to o tych wykształconych twoich znajomych mówiłes..?
oldmalarz

Postprzez Krysia karo konin Pt, 19 marca 2010, 17:41

Ja osobiście słucham różnej muzyki,ale jako ciekawostkę podam,że Leonardo da Vinci,podczas malowania "Mona Lizy"słuchał słodkiej muzyki fletów,aby na twarzy Giocondy trwał spokojny i niedostrzegalny niemal uśmiech.Jeśli ktoś będzie robił kopię, polecam. ;)
Krysia karo konin

Postprzez oldmalarz Pt, 19 marca 2010, 18:39

Krysia karo konin napisał(a):Jeśli ktoś będzie robił kopię, polecam. ;)

a kto kupi najłynniejszy obraz swiata..????? :D
oldmalarz

Postprzez Krysia karo konin So, 20 marca 2010, 00:44

Nie wiem kto kupi...,ale chciałbym,żeby kupił od Ciebie,bo wiesz dlaczego?Bo Ty jesteś prawdziwy.Czujesz to ,co robisz,poszukujesz,,doskonalisz się,dążysz do perfekcji.
Ostatnio edytowano So, 20 marca 2010, 09:22 przez Krysia karo konin, łącznie edytowano 1 raz
Krysia karo konin

Postprzez oldmalarz So, 20 marca 2010, 02:19

nie kopiuje sie obrazów tzw "muzealnych" i to z najwyższej półki
oldmalarz

Postprzez Evagelia So, 20 marca 2010, 09:27

czemu?
Evagelia

Poprzednia stronaNastępna strona