Muzyka podczas tworzenia

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez qoogh Pn, 10 września 2012, 19:57

Witam. Ja często tworzę przy Bjork oraz radiohead

To mój priorytet, uwielbiam to ciepło.
http://www.youtube.com/watch?v=u0cS1FaK ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=cfOa1a8hYP8

Przy twórczości tych artystów chyba najbardziej się otwieram.
qoogh
1..

1..

Postprzez Rani Śr, 19 września 2012, 09:46

Zazwyczaj słucham Trójki, a jak za mocno przynudzają to Qeen ,Mark Knopfler,Gary Moor i inna muzyka z "wykrokiem" , lubię różne rodzaje muzyki w zależności od nastroju gdy maluję
- oprócz medytacyjnej i diskopolo - nie trawię.
Rani

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 19 września 2012, 11:54

led zeppelin, deep purple, pink floyd
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez yoland2 Śr, 19 września 2012, 12:46

Witam!
to zależy od nastroju raczej spokojnej np. Pod Buda ,Seweryna Krajewskiego,FlyMay,Hanny Banaszak,Edyty Bartosiewicz,A.Wyszkoni ,Łucji Prus ,Tadeusza Wozniaka .Piaska itd.
A czasem góralskiego Disko Polo :lol: np.Bajerantów i Siwe Łoczka ale to jak wracam z Zakopanego albo z teskoty za górami
Poważniej Zbigniewa Presnera
Lubie te chwile malowania a w tle muzyka
Ps
Jeśli tak można :hmm: dedykacja dla Wszystkich Klubowiczów .
Pod Buda ,, Wizyta u malarki ,, np. na ,,Wrzuta .pl.
Posłuchajcie ;)
yoland2

Postprzez Grzegorz Tyrała Śr, 19 września 2012, 19:58

Madziu gustujesz w tym samym co ja ( lub na odwrót :hmm: )
tylko dorzuciłbym jeszcze poezję śpiewaną :ok:
Grzegorz Tyrała
2.
1..

2.
1..

Postprzez Jagoda Śr, 19 września 2012, 21:20

:hmm: jak maluję muszę mieć spokój , ciszę, którą czasem przerywa dźwięk telefonu ..."mimozami jesień się zaczyna", taki mam dzwonek, czasami celowo dłużej nie odbieram :) ...uwielbiam Niemena, prawie tak samo jak Chopina :)
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Zibelius Śr, 23 stycznia 2013, 10:06

Odgrzałem starszy temat. :) Ja zawsze maluje przy muzyce.Jakoś mnie to dobrze nastraja.Jak maluję zimę, słucham muzyki Rockowej bo np.Black Sabbath, mnie rozgrzewa,pomaga nastroić sie pod malowanie i nie myślenia o mrozie.Czasami słucham malując muzykę klasyczną, ta mnie z kolei wycisza całkowicie,puszczam ją jak jestem czymś zdenerwowany a podczas malowania powinienem zawsze być wyciszony.Mówiąc krótko muzyka u mnie reguluje jakby mój nastrój i chyba ma wpływ na to co jest na podobraziach .Ciekawi mnie czy wam muza pomaga czy przeszkadza malować ,a wiem że, wielu malarzy lubi totalną ciszę :-*
Zibelius

Postprzez Jagoda Śr, 23 stycznia 2013, 13:43

Tak, temat odgrzany , ale przyjemny...ja należę , jak już kiedyś pisałam , "do ciszy" , lubię skupić się tylko na tworzeniu i nawet gdyby coś grało i tak bym nie słyszała :)
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez muszka111 Śr, 23 stycznia 2013, 16:43

Ja dokładnie jak Jagoda...nie słyszę nic jak maluję...a muzyka z radia mnie przeszkadza bo co chwila zmienia mi nastroje...lubię totalną ciszę...nieraz jak mi coś wychodzi na obrazie to zaczynam sama podśpiewywać ale nie wiem co...jak jest córka, która jest wokalistką, w domu to mnie ucisza bo wyję... :D
muszka111
3.
1...

3.
1...

Postprzez Ela Kolodziejczyk Pt, 25 stycznia 2013, 18:28

W trakcie malowania nie ma dla mnie znaczenia co gra, koncentruje sie na pracy i nic nie slysze ;)
Jednak czasem robie sobie przerwy i w tedy, w zaleznosci od etapu na jakim jest moj obraz wlaczam:
1. Sarah Brightman, A guestion of honor - w przypadku kiedy zepsulam robote, nastraja mnie to do walki do upadlego. Jak polec to z honorem.
2. Sarah Brightman, Five element, The diva dance - w przypadku kiedy cos mi nie pasuje, nastraja mnie to do szukiwania odpowiedniego motywu, koloru itp.... w przeciwienstwie do filmu, ja zadko kiedy koncze poszukiwania z happy endem.
3. Sarah Brightman,Andrea Bocelli, Time to say goodbye - w przypadku kiedy skoncze plotno i lubie ja na tyle, ze od razu nie nakladam na niej nowy grunt.
4. Marek Gerchuta, Nie dokazuj, mila, nie dokazuj, przeciez nie jest z ciebie znowu taki cud.... - w przypadku kiedy uznam ze obraz jest ok. (Uczciwie przyznaje, ze usunelam ta piosenke z dysku, poniewaz byla nieuzywana)
Ela Kolodziejczyk

Poprzednia stronaNastępna strona