studia na Asp

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Magdalena Sciezynska Pt, 1 kwietnia 2011, 23:48

juz kilka razy był poruszany temat czy warto, czy nie warto iść na ASP
Wielu artystów mówi, ze to stracony czas, ze niczego sie tam nie nauczyli, a dlaczego? że żałuja ...
jestem ciekawa, czy to prawda, czy mówia tak, bo to oni nie potrafili sie nauczyć , nie potrafili skorzystać z wiedzy wykladowców, a może wykładowcy nie mają zdolności nauczania i przekazywania wiedzy?
a może program nauczania ma poważne wady ??/
jaka jest prawda ?
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Krakusia So, 2 kwietnia 2011, 08:35

Bez dyplomu ASP żadna POWAŻNA galeria i muzeum nie podejmie się współpracy.
To jest w/g mnie najważniejszy argument, bo szlifować talent można prywatnie pod okiem wybranych nauczycieli.
Krakusia
3...
2.
3..

3...
2.
3..

Postprzez Beata So, 2 kwietnia 2011, 10:34

Zgadzam się z Krakusią, choć bywają przypadki współpracy z amatorami, rzadkie ale są. Nie wiem tylko czy to kwestia dobrych znajomości, czy wybitnych talentów? ;) Amatorzy mają możliwość zostać członkami ZPAP, co ułatwia im możliwość współpracy... O ile dobrze pamiętam rekrutacja na członków(amatorów) odbywa się co 3-lata. Oczywiście ani bycie członkiem ZPAP ani papier ASP nie daje gwarancji, ze jakaś poważna instytucja będzie miała ochotę na współpracę. Samo ASP... :hmm: spotykam się z różnymi opiniami, ale najczęściej pojawia się temat wykładowców. Ich narzucanie własnego stylu i upodobań, niszczenie własnej wrażliwości. Dobrym przykładem jest znajoma, którą pani profesor zachwycała się, potem przyszedł pan i trzęsła się przy zdawaniu każdej pracy, bo nagle okazało się,że jest cieniutka. To co poprzedniczce podobało się przez pana było ostro krytykowane :) Była to dobra nauka robienia prac pod klienta :lol:
Beata
.
...
2.
2...

.
...
2.
2...