Jaki pomnik powinien stanąć w parku w Działdowie?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Krysia karo konin N, 29 maja 2011, 21:16

Jeden z naszych kolegów klubowych dostał propozycję złożenia projektu pomnika ku pamięci Jana Pawła II ,który ma powstać w parku w Działdowie.Jawa,bo w Jego imieniu piszę,chce odejść od stereotypów i proponuje niestandardowe pomysły.Chce odejść od powszechnie spotykanych pomników -postaci.Nie chcę Nikomu sugerować jak macie glosować,ale jeśli popieracie takie nowatorskie pomysły,to wejdźcie na http://www.dzialdowo.wm.pl ,tam jest ankieta.Pierwsze 4-ry propozycje kontrkandydata a następne są naszego kolegi.
Ja się waham między 8 a 11.
Zachęcam do głosowania.I nie chodzi o kasę. ;)
Krysia karo konin

Postprzez Galandir N, 29 maja 2011, 21:27

czyż oni nie powariowali ??!!! JP II przewraca się w grobie, do góry nogami już pewno leży na wieść że co miasto to wystawia swego ukochanego papieża w formie pomnika. u nas tez szukają pomysłodawcy na projekt pomnika. :| ulice już były , a co jutro ??? relikwie ??? złamany ząb albo kawałek kostki z palca u nogi?? :(
Galandir

Postprzez Krysia karo konin N, 29 maja 2011, 21:36

Ale przyznaj Gali,że jeśli już ma być pomnik w takim temacie,to nie ma sensu powielać postaci,tylko symbolicznie przedstawić ideę.Przy postaci papieża, ludzie się tylko zastanawiają,czy podobny,czy nie za gruby,czy nie za niski,w jakim wieku go pokazano itd,A to nie o to chodzi.
W tej sondzie największe powodzenie ma niestety trójka/postać/,a później Jawy 6-ka.
Jak znam życie wygra postać,jak wszędzie.
Krysia karo konin

Postprzez Magdalena Sciezynska N, 29 maja 2011, 21:37

no, właśnie , jestem tego samego zdania, twarz, uśmiechnieta, powazna , ręka w górze, ręka taka , siaka .... dlatego projekty symboliczne są najodpowiedniejsze dla oddania hołdu....
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Galandir N, 29 maja 2011, 21:40

no skoro ma być pomnik to cóż ;) to może jkaiś modernizm ?? ;) papież z wydłużoną szyja?w tym wypadku wchodzi jedynie papież realistik ;) blebs nie rozumie eksperymentów , aha i musi być bardzo duzy bo wzorem pewnego księdza z paraffi X pomnik samego papierza okazał sie być za malutki i pomimo że został postawiony na ten przyklad ksiądz nie wypłacił artyście kasiory :| ma być wieeeeelki !!
Galandir

Postprzez Galandir N, 29 maja 2011, 21:42

najlepiej taki jak w Świebodzinie i idąc trendy z duchem czasu to w full HD no i z dźwiękiem audigy xD
Galandir

Postprzez Krakusia N, 29 maja 2011, 22:20

Ja opatrzyłam się już "realistycznych" pomników JP2.
Mi najbardziej podoba sie 13. Ten z gołębiem (nr 6) jest bardzo dobry ale napis musi być czytelny, gdyż sam gołąb to dla katolików symbol Ducha Świętego, a dla ateistów symbol pokoju. Gołąb w ogóle ma dużo znaczeń i wtedy napis na pomniku jest konieczny. Problem w tym, że ludzie chcą całą postać i taki pewnie wygra.
Krakusia
3...
2.
3..

3...
2.
3..

Postprzez Krysia karo konin N, 29 maja 2011, 22:23

Krakusiu,jest tylko sens żeby głosować na 6-kę.Jawa za dużo dał propozycji i tak się rozłożyło głosowanie,że raczej nie ma szans.Większość glosuje na postać,a Jego głosy się rozłożyły na 9 projektów.Mimo,że będzie w sumie miał więcej i tak przegra. :dobani:
Krysia karo konin

Postprzez jola N, 29 maja 2011, 23:07

no właśnie mnie się podoba nr 11
jola
...
2..
2.
2...

...
2..
2.
2...

Postprzez Jagoda N, 29 maja 2011, 23:37

Nie lubię pomników, jeśli już , to symbol, nr 6 podoba mi się najbardziej....ale znając życie zwycięży real....tak jak piszecie
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...