opinia na temat obrazu .

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez anuuula Pn, 3 października 2011, 18:09

nie wiedziałam gdzie to dodać więc daję tutaj . Jak coś nie tak to proszę o przeniesienie lub usunięcie tematu .

A więc tak...realizuję projekt z języka polskiego pt " Sztuka z widzenia innych " i raz na jakiś czas nauczycielka wyznacza mam (tzn mojej grupie ) jakiś obraz i my mamy na celu podpytać różnych ludzi ( np. kolegów ze szkoły , nauczycieli , dorosłych , znawców sztuki , artystów ) o odczucia jakie mają widząc to dzieło . i akurat jak myślę o tych dwóch ostatnich grupach które wymieniłam to jedyne osoby jakie przychodzą mi na myśl to wy :) więc byłoby mi niezmiernie miło jakbyście coś napisali od siebie o obrazie Debry Hurd ,,Dziki Jazz'' jest tylko jeden mały problem , nie mogłam nigdzie znaleźć tego obrazu w internecie więc nie mam jak go pokazać .
anuuula

Postprzez Krakusia Pn, 3 października 2011, 18:31

wpisz w google : "Debra Hurd jazz"
i w googlach kliknij po lewej stronie w góry na "Grafika"
Wybierz właściwy obraz i wklej tutaj, bo jest ich kilka
Ostatnio edytowano Pn, 3 października 2011, 18:35 przez Krakusia, łącznie edytowano 2 razy
Krakusia
3...
2.
3..

3...
2.
3..

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 3 października 2011, 18:32

Obrazek
CZY TO TEN?
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez anuuula Pn, 3 października 2011, 18:36

Tak ten tylko jak ja szukałam to mi trochę inne wyszły
anuuula

Postprzez Krakusia Pn, 3 października 2011, 19:22

Moje odczucia? bardzo sympatyczny obraz pokazujący grupe muzykujących pasjonatów. Sadząc po żywiołowej technice malarskiej to raczej nie grają slow jazzu tylko jakiś jazzowy nurt progresywny.
Krakusia
3...
2.
3..

3...
2.
3..

Postprzez olgaannahm Pn, 3 października 2011, 20:11

Pełen ekspresji, miły, ciepły, widzę grupkę jazzmenów grających na płynącej barce po Missisipi czy innej rzece.
Fajny kolorystycznie
;)
olgaannahm
..
1.

..
1.

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 3 października 2011, 21:59

całkowita swoboda, całkowita improwizacja , po prostu wolność.

ps.
Poznałam malarkę , która ma świetny warsztat i również maluje muzyków , myśle ze sie nie obrazi na mnie - Dorota Łaz, polecam
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Indygo Wt, 4 października 2011, 08:30

Dynamiczna technika zdaje się sugerowac równie dynamiczną muzykę. Muzycy jednak statyczni, stoją wyprostowani , jakby zatopieni, każdy we własnym świecie, we własnych myślach, każdy z osobna przeżywa i przywołuje swoją muzykę ale jednak stanowią całośc, tworzą zwartą zgraną grupę. W rozedrganym tle można domyślac się ruchliwego, roztańczonego tłumu . Ludzi poruszających się w rytm ekspresyjnych dźwięków. Są blisko, otaczają zespół, wyczuwa się nic porozumienia pomiędzy grającymi i słuchaczami. Można przypuszczac, że jest to niewielki klub, do którego zaglądają stali bywalcy, miłośnicy jamssesion. Chociaż.... Żywy jasny koloryt obrazu może sugerowac radosne granie w pełnym słońcu, gdzieś na ulicy, któregoś z miast południowej Luizjany.

Lamka napisał(a):ps.
Poznałam malarkę , która ma świetny warsztat i również maluje muzyków , myśle ze sie nie obrazi na mnie - Dorota Łaz, polecam

Pięknie maluje :)
Indygo

Postprzez Gluch Śr, 5 października 2011, 21:43

Dorotka Łaz nie tylko ładnie i bardzo szybko i swobodnie maluje, wspaniała kolorystka, to jest jeszcze
niezwykle sympatyczną uroczą kobietą, w towarzystwie której wszyscy czują się swobodnie i dobrze. Polecam ją wszystkim na plenery, dla niej zrobić szybko dobry obraz to pestka.
Gluch

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 5 października 2011, 23:09

a na dodatek ma wspaniałą osobowość i piękną duszę.
:)
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..