Farby w sztyfcie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Krysia karo konin Pn, 26 lipca 2010, 22:48

Kto używał farby olejne w sztyfcie.Jak to działa?O co w ogóle chodzi z tymi sztyftami?
Krysia karo konin

Postprzez Homer Pn, 26 lipca 2010, 23:25

"Oilbar

Gama farb olejnych w sztyfcie - Artists' Oilbar to kompozycja wysokiej jakości farb olejnych uformowanych w pałeczkę. Jej forma pozwala łatwo i z dużą swobodą nakładać farbę bezpośrednio na podłoże. Jest to unikalne medium malarskie, które łączy w sobie niepowtarzalną, maślaną konsystencję farby olejnej ze swobodą posługiwania się i formą charakterystyczną dla pasteli i węgla rysunkowego.

Farby olejne w sztyfcie Oilbar różnią się zasadniczo od pasteli olejnych, czy też kredek olejnych, za sprawą swojej niepowtarzalnej formuły. Każda z 35 farb dostępnych w gamie została skomponowana poprzez połączenie najwyższej jakości pigmentów, oleju lnianego i specjalnie dobranych wosków. Aby jeszcze bardziej ułatwić pracę artystom malarzom sztyfty Oilbar są dostępne w trzech różnych rozmiarach." - http://www.maluje.pl/c/pl/1_2_10_12/4/1 ... 17+ml.html

Interes do tanich nie należy skoro jedna pałeczka ( najmniejsza 17 ml) oscyluje w okolicach 15 zł. Ale posługiwać się można chyba jak zwykłym pastelem olejnym, co nie zmienia faktu że otwiera to drzwi do całkiem nowych podbojów
Homer

Postprzez Krysia karo konin Wt, 27 lipca 2010, 09:06

Dzięki Homer.Może odezwie się Ktoś,kto tym malował i pokaże efekty.Pozdrawiam. ;)
Krysia karo konin

Postprzez Krakusia Wt, 27 lipca 2010, 09:44

Nawet nie wiedziałam, że takie są. Też bym chętnie zobaczyła jak ktoś nimi maluje.
Krakusia
3...
2.
3..

3...
2.
3..

Postprzez Krysia karo konin Wt, 27 lipca 2010, 11:21

Moją koleżankę uraczyła rodzina prezentem w postaci takich sztyftów i zwróciła się do mnie jako fachowca,he,he,co z tym zrobić,po czym malować i jaki będzie efekt.Myślałam,że to jest popularniejsze.
Krysia karo konin

Postprzez Kate Wt, 27 lipca 2010, 11:38

Ja widziałam gdzieś farby w sztyfcie tylko po to żeby nie były w tubkach. Czyli że odwijało się papierek, ułamywało/kruszyło sztyft, to co odpadło rozcieńczało się jakimkolwiek medium i malowało zwyczajnie pędzlem.

W tym przypadku ów sztyft był tylko formą "zamknięcia" farby. Takie bez sensu.
Kate
.
1.
2...
moderator

.
1.
2...

Postprzez Homer Wt, 27 lipca 2010, 12:57

myślę że tym maluje się jak pastelom olejną, na płótnie też można chociaż będzie tego dużo szło ale to tylko takie moje przypuszczenia :)
Homer