Irranea Blathin

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Postprzez Iwona Wt, 23 listopada 2010, 11:55

Ten korytarz dosłownie mnie wciągnął, świetna fotografia:)
Iwona
2.

2.

Postprzez Magdalena Sciezynska Wt, 23 listopada 2010, 13:41

mnie też, jak ze snu , biegnę i biegnę, a on nie ma końca.
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Beata Wt, 23 listopada 2010, 15:25

Muszę zaznajomić się z tą techniką, bo laik ze mnie straszny, a opinię mogę wydać tylko na podstawie wrazen jakie wywołały na mnie zdjęcia ;) Klatka schodowa i stary tramwaj bardzo, ale to bardzo przypadły mi do gustu :ok:
Beata
.
...
2.
2...

.
...
2.
2...

Postprzez echium Wt, 23 listopada 2010, 18:49

Najbardziej mi się podoba korytarz, wciągający wgłąb zdjęcia
echium
1...
..

1...
..

Postprzez Irranea Blathin Wt, 23 listopada 2010, 22:50

dziękuję za miłe komentarze. :)

8. fragment. a konkretnie fragment pewnej rzeźby złożonej właśnie tylko z ludzkich ciał. niestety nie pamiętam, jak się to nazywało. ale rzeźba znajduje się w jednym z parków w Oslo. myślę, ze kadr jest udany.
Obrazek

9. kochankowie. następna rzeźba w tymże parku. w ogóle takie rzeźby ciągną się przy drodze, każda inna, a wrażenie jest niesamowite.
Obrazek

10. długa droga, a tu również norwegia. tak wyglądają tam drogi. piękne widoki, kapryśna pogoda i do tego największe zadupie, zero samochodów, zero domków i ludzi, a droga porządna, bez dziur.
Obrazek
Irranea Blathin
1...
..

1...
..

Postprzez Krysia karo konin Wt, 23 listopada 2010, 23:11

To pierwsze zdjęcie robi niesamowite wrażenie.A ta droga donikąd,taka trochę niepokojąca,mimo,że brak w niej dziur.Wszystkie fotki ciekawe.
Krysia karo konin

Postprzez Cicindela Śr, 24 listopada 2010, 11:11

8. Fajny kadr, ale zdjęcie jak dla mnie jest trochu mdłe, ja bym podkręciła kontrast.
9. Nie lubię takich zdjęć, ot zwykłe zdjęcie rzeźby. Do albumu rodzinnego jak najbardziej!;)
10. Uwielbiam zdjęcia " w drodze". Dobrze że droga wychodzi z lewej strony, bo od tej czytamy, ciekawe niebo, ale jest jasne i gubią się szczegóły roślinności po bokach drogi (ja w takich wypadkach pracuję ekspozycją).
Pozdrawiam!
Cicindela
.
...

.
...

Postprzez columb26 Śr, 24 listopada 2010, 18:00

Dla mnie HDR to temat kosmos, bo nie znam sie wogóle na profesjonalnej fotografii, jedynymi zdjęciami (procz imprezowych,urlopowych), które zrobiłem były na komuni u mojej kuzynki, Wujek gdy wywołał zdjęcia żałował , że poświęcił mi to zadanie. a co do tych zdjęc, to mi się podobają, najbardziej ta porecz i tramwaj :brawo: . Jestem ciekaw jak zrobiłas zdjęcie komina chyba nie leżąc na plecach, bo ja aby uzyskać taki efekt jak Ty, pewnie bym musiał leżeć na plecach :)
columb26

Postprzez echium Śr, 24 listopada 2010, 18:46

Są to rzeźby Gustava Vigelanda.Jest właśnie jego wystawa w Muzeum Narodowym w Krakowie
echium
1...
..

1...
..

Postprzez Irranea Blathin Śr, 24 listopada 2010, 19:53

Jestem ciekaw jak zrobiłas zdjęcie komina chyba nie leżąc na plecach, bo ja aby uzyskać taki efekt jak Ty, pewnie bym musiał leżeć na plecach

gdzie tam na placach. stałam normalnie. tylko aparat ustawiłam tak, żeby boczna krawędź zdjęcia była równoległa do komina. ;] często mam takie zapędy, że nie chcę, żeby to było prosto, tylko, żeby, np. krawędź ściany/okna/detalu szła równolegle do boku zdjęcia. czasem fajne rzeczy wychodzą. ale zdarzyło mi się już robić zdjęcia leżąc na plechach. np. to:
11. akademia muzyczna w łodzi. właściwie to bardziej leżałam na schodach, jednocześnie zapierając się nogami, żebym nie zjechała w dół.
Obrazek

;)
dobrze widzieć kogo to rzeźby. są wspaniałe i robią niesamowite wrażenie. :)
Irranea Blathin
1...
..

1...
..

Poprzednia stronaNastępna strona