WYSTAWA KTS Co wy na to?

wystawa

Ankieta wygasła So, 10 sierpnia 2013, 18:16

1- w ramach
4
13%
2- bez ram
6
20%
1- 3D
2
7%
2- zwykłe
4
13%
1- Tematyczna
0
0%
2- Dowolna
14
47%

Liczba głosów : 30

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Postprzez Zibelius Cz, 11 lipca 2013, 18:02

Witaj Elu :) .Ta wystawa i spotkanie nie mają służyć do robienia kariery .Na karierę trzeba się najpierw prywatnie zgodzić i jej chcieć.Tak że nie o parcie na sławę tu chodzi.CHCEMY POKAZAĆ NASZ KLUB NAJDALEJ I NAJSZERZEJ JAK SIĘ DA I TYLE.A co z tego wyniknie nikt nie wie .Nie bądź obok.Co stoi na przeszkodzie żebyś dołączyła do całości.Nasza wystawa ma tworzyć całości i nie powinno nikogo brakować.Ale nikt nic nie musi.To wolny kraj.To integracja tego klubu i wymiana informacji o sztuce i samym malowaniu.Ja rozumiem że ktoś może nie chcieć i jestem ostatni żeby dociekać dlaczego.Wszyscy jesteśmy inni ale wszyscy jesteśmy całością tego klubu.Maszyna bez jednego trybu nie działa albo słabiej działa. :)
Zibelius

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 11 lipca 2013, 18:08

nie, wiem, z ramami...? a jak ktos nie ma kasy? i transport trudniejszy i drozszy...

ale na pewno musimy uscislic w ramach czy bez
mnie jest wszystko jedno
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Jagoda Cz, 11 lipca 2013, 18:10

Zibelius napisał(a):To nie jest konfrontacja kto większy ,kto lepiej maluje.

...no właśnie, dlatego dziwi mnie fakt targowania się i mocowania na argumenty uniemożliwiające udział w wystawie KTS.
Czy w miarę aktywny uczestnik tego forum nie ma dwóch prac, które mógłby podesłać do Grodziska ? ? ?
Ok, nie marudzę już więcej , niech każdy robi jak chce.
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Zibelius Cz, 11 lipca 2013, 18:17

Jak ktoś przywiezie czy przyśle w ramie to myślę że,problemu nie będzie.Ale moje prywatne pytanie brzmi .PO CO RAMA???? :-*
Zibelius

Postprzez Jagoda Cz, 11 lipca 2013, 18:20

Lamka napisał(a):nie, wiem, z ramami...? a jak ktos nie ma kasy? i transport trudniejszy i drozszy...

ale na pewno musimy uscislic w ramach czy bez
mnie jest wszystko jedno

Madziu, skoro chcemy żeby wystawa "wyglądała" to ramy są wskazane. Wystarczy zgrabna surówka.
Na wystawie w W-wie miałam prace w cieniutkich listewkach i byłam zdegustowana jak wisiały pośród prac oprawionych w skromne , ale jednak ramy...były biedne, zero wyglądu, postanowiłam ,że nigdy więcej, chociaż nie bogato ale oprawione. Jeśli nie będzie wolno, dostosuję się...ale szkoda :hmm:
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 11 lipca 2013, 18:23

ja osobiście tez wole w ramach
moje głosy sa juz w ankiecie
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Jagoda Cz, 11 lipca 2013, 18:24

Zibelius napisał(a): moje prywatne pytanie brzmi .PO CO RAMA???? :-*

Andrzeju, moja prywatna odpowiedź brzmi... ESTETYKA :)
...chociaż są prace , do których rama nie pasuje, wręcz szkodzi ;)
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez MPietak Cz, 11 lipca 2013, 18:45

Wiecie co ? tak sobie myślę ,że wszelkiego rodzaju ograniczenia są złym pomysłem . Rozumiem chęć do estetyki i porządku ale za chwile może narzucić komuś temat pracy bo widzę ,że propozycja formatu już jest wszystko mozna opisać ale tu już mało będzie miejsca dla samego zainteresowanego uczestnictwem .Bo jeśli ktoś maluje miniaturowe prace to już nie może wystawić ? są za małe? a jak bez ram to brzydsze ? Myślę ,że jak to często bywa i w naszym ustawodawstwie parlamentarnym prze regulowane nie znaczy lepsze .Dlatego zwracam uwagę na rozsądek bardziej niźli na porządek . :hmm: ;)
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Zibelius Cz, 11 lipca 2013, 18:47

Jadziu :) Ja mam starych ram w magazynie dużo Mogę docinać do swoich obrazów ale się wstydzę i wydaje mi się że, muszę dopalać swoje obrazy. Od jesieni przechodzę na malowanie tylko na 3D .W końcu ja mam decydować jak ma wyglądać mój obraz.A jak ktoś go oprawi w syfiate ramisko to mi załatwi obraz albo rama będzie lepsza od mojego obrazu a kilka takich starych ram posiadam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zibelius

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 11 lipca 2013, 19:06

galeria składa sie z wielu ścian i mozna bedzie dobrać prace, które do siebie pasuja
w naszym wypadku jest to wystawa naszego klubu KTS
a nasi członkowie , maja rózne style, rózne techniki rózne tematyki ..... mysle żeby nie ogladac sie na inne wystawy zbiorowe np, w których ja biore udział , tam zawsze jest twardy regulamin z tematyka , wymiarami i techniikami
MY NIE MUSIMY podporzadkowywać sie żadnym regułom
myśle że KTS to kts

zibelius maluje na 3d -ok
jagoda chce w ramach - ok
boki zamalowane całe- ok
kwiaty, łaki, bajka, akty, abstrakcja.......... to mamy być my tacy jakimi jesteśmy bez przymusu
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Poprzednia stronaNastępna strona