...podpis na obrazie

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

Postprzez Ela Kolodziejczyk N, 6 października 2013, 14:20

Jest tylko jeden problem - ludzie za prowadzenie takich kursow chca pieniadze. Nie wiem, czy ktos ze stosowna, wiedza, umiejetnoscia robienia korekt, poswieci swoj czas i bedzie dzielil sie doswiadczeniem charytatywnie. Wydaje mi sie, ze dla Ciebie galeria z komentarzem to rzecz nietrafiona :hmm:
Ela Kolodziejczyk

Postprzez Zibelius N, 6 października 2013, 14:49

Kursy zawsze coś kosztują.Ale nauczycieli przez internet którzy mogli by uczyć nie wychodząc z własnego mieszkania znajdzie się.I to tanio.Jeden nauczyciel to za mało .Trzeba by kilku.
Ale nie może być weźmy się i zróbcie to .A po co pytania kto gdzie i za ile.Trzeba poszukać popytać .Osoby które chcą mieć taki kurs internetowy wszystko znajdą.Ale najpierw trzeba pogadać z Lamka jak to zrobić i czy się zgodzi.Od tego należy zacząć.Nie rozumiem Ela co napisałaś do mnie że, galeria u mnie z komentarzem nie trafiona.nie wiem o czym piszesz
Zibelius

Postprzez Jagoda N, 6 października 2013, 14:56

Szanowni dyskutujący, uważam,że KTS to forum skupiające ludzi z pasją artystyczną , ludzi malujących na różnych poziomach i w różnych stylach. Ludzi uważających się za Wielkich i ludzi skromnych ...przekrój jest ogromny , co idzie wywnioskować z treści postów zamieszczanych na forum.
Myślę,że żadne szkółki i inne nauki nie zdadzą egzaminu, bo każdy wie co robi, ma własne doświadczenia , własne zdanie i własny dar przekonywania co do swoich racji.
Pamiętam, jak kiedyś student ASP próbował robić korekty, jedni je przyjmowali inni wręcz go niszczyli . Kimże musiałby być nauczyciel na tym forum ????????? ...czy taki istnieje ???????????...jestem przekonana , że nie.
Moja rada, funkcjonujmy jak dotychczas , z doświadczeń przedstawianych przez artystów bierzmy to co dla nas jest słuszne, dzielmy się spostrzeżeniami, wstawiajmy prace w działach, które nam odpowiadają ...cóż więcej chcieć ...jest dobrze :)
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Zibelius N, 6 października 2013, 14:57

Można i tak.Dziękuję za uwagę.
Zibelius

Postprzez Ela Kolodziejczyk N, 6 października 2013, 14:59

poprostu wydaje mi sie, ze galeria z komentarzem jest takim miejscem gdzie osoby ktore nie maluja profesjonaknie moga wstawic obraz, napisac ze maja jakis problem i oczekiwac ewwntualnych uwag. czyli pelni role, m,in, szkolki, poniewaz inni moga rowniez czegos sie nauczyc. Tutaj jest niewiele osob zupelnie poczatkujacych. sa rozne problemy, ale po to sa kolezanki i koledzy, zeby cos podpowiedziec ;) Dlatego spytalam sie czy wg ciebie ta galeria nie spelnia swej roli.
Wydaje mi sie, ze np laserunkow lepiej uczec sie na prawdziwych zajeciach nie wirtualnych.
Ela Kolodziejczyk

Postprzez Zibelius N, 6 października 2013, 15:44

Jasne uczcie sie gdzie chcecie a galeria z komentarzem oczywiście że nie zdaje egzaminu . To śmieszna sprawa i każdy dokładnie wie o czym pisze.Dobra jest niedziela trzeba zjeść smaczny obiad
Zibelius

Postprzez Jagoda N, 6 października 2013, 15:47

;)
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Beata N, 6 października 2013, 16:12

Jagoda napisał(a):Pamiętam, jak kiedyś student ASP próbował robić korekty, jedni je przyjmowali inni wręcz go niszczyli . Kimże musiałby być nauczyciel na tym forum ????????? ...czy taki istnieje ???????????...jestem przekonana , że nie.
Moja rada, funkcjonujmy jak dotychczas , z doświadczeń przedstawianych przez artystów bierzmy to co dla nas jest słuszne, dzielmy się spostrzeżeniami, wstawiajmy prace w działach, które nam odpowiadają ...cóż więcej chcieć ...jest dobrze :)

Próba z lekcjami była i tak jak pisała Jagódka spełzła na niczym a szkoda.
Galerie z komentarzem dobra rzecz lecz ciężko komentuje się prace nie widząc tego co jest malowane i nie wiedząc co ktoś chce osiągnąć. Najłatwiej ocenić zwykłe proste ćwiczenia z którymi każdy początkujący malarz musi się zmierzyć. Mam trochę zdjęć martwych natur, typowo ćwiczeniowych gdyby ktoś chciał poćwiczyć mogę wstawić ale o autorytet (to o czym wspomniała Jagoda) do oceny i korekt to będzie ciężko :) Chyba, ze my sami w ramach życzliwości i z przymrożeniem oka :)
Beata
.
...
2.
2...

.
...
2.
2...

Postprzez grullo N, 6 października 2013, 17:43

Przepraszam, że się wtrącę tak pomiędzy dyskutantów. Ale dlaczego by nie stworzyć osobnego działu na forum, dostępnego po zalogowaniu, w którym ktoś naprawdę mógłby dawać konkretne porady i konkretną krytykę prac. Taki dział nauczania. Nauczyciele pokazywali by chcącemu korekty gdzie są błędy i proponowali by jakieś rozwiązania. Wiem, że są takie osoby w internecie, spotkałem paru, więc dlaczego nie? Tylko czy osoba "ucznia" przyjęła by krytykę i nie obraziła by się na nauczyciela? Na innych forach takie niezamierzone korekty kończą się z reguły rzucaniem wyzwisk i podniesioną temperaturą. Ale chyba oznaką dojrzałości będzie łagodne przyjęcie rad przez ucznia. A oznaką dojrzałego nauczyciela chęć udzielenia pomocy, nie dokuczanie i pastwienie się nad zagubionym malarzem. Tylko dla chcącego. :)
grullo

Postprzez MPietak N, 6 października 2013, 17:59

Ela Kolodziejczyk napisał(a):poprostu wydaje mi sie, ze galeria z komentarzem jest takim miejscem gdzie osoby ktore nie maluja profesjonaknie moga wstawic obraz, napisac ze maja jakis problem i oczekiwac ewwntualnych uwag. czyli pelni role, m,in, szkolki, poniewaz inni moga rowniez czegos sie nauczyc..

Elu pewnie nikt nie nauczył sie malować na forum Owszem mamy pewnie coraz lepsze prace ale wynika to bardziej z nabywania doświadczenia niźli z porad generalnie.Kiedyś był kącik nauki i chyba jako jedyny podniosłem rekawice efektem była nawet udana próba namaziania martwej którą prowadził" Stopa "Dziś go nie ma jak nie ma chętnych do poświęcania swego czasu ponad potrzeby własne.Niech budzie jak jest jak mówi Jagoda jest dobrze to po co psuć ;)
MPietak
3.
1...

3.
1...

Poprzednia stronaNastępna strona