druga wystawa KTS

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Jagoda So, 5 września 2015, 14:34

Bez przesady :dobani: ...myślę,że Waldemarowi nie chodzi o ocenę prac w dosłownym tego znaczeniu i kreowaniu siebie jako "znawcy absolutnego" a jedynie o zrobienie wystawy tematycznej , bo takie miałby założenie...nic w tym złego , a nawet konieczna byłaby taka selekcja . Dobrze ,że są artyści , którzy chcą coś robić w dziedzinie sztuki , bo z samego gadania nic ciekawego nie wynika.
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Magdalena Sciezynska So, 5 września 2015, 15:54

pomysły OK, trzeba bedzie to wszystko zaplanować i dograć.
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez MPietak N, 6 września 2015, 09:13

Jagoda napisał(a): Dobrze ,że są artyści , którzy chcą coś robić w dziedzinie sztuki , bo z samego gadania nic ciekawego nie wynika.

Pewnie ,ze dobrze ale z chcenia tez nic nie wynika dobrymi chęciami piekło wybrukowane :dobani: przykład " lamka "nie gada tylko robi coś konkretnego Wystawa tematyczna to konkret nikt nie jest chyba na tyle nierozgarnięty by dawać prace nie związana z tematem
choć kto wie ? :hmm: w tym kraju jest tyle dziwactw :-P
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Jagoda N, 6 września 2015, 10:40

MPietak napisał(a):Pewnie ,ze dobrze ale z chcenia tez nic nie wynika dobrymi chęciami piekło wybrukowane

.... :) , ale "chęć zrobienia czegoś" to już wstęp do działania , a samo gadanie, to li tylko gadanie ;) :)
Lamka robi bardzo dużo w dziedzinie sztuki i nikt nie ma ku temu wątpliwości, Waldek też robi wystawy i takim postawom należy przyklasnąć .
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Waldemar Jarosz N, 6 września 2015, 10:45

Idea jest fajna. Każdy stara się znaleźć miejsce dla wystawy KTS. Zaczynam się rozglądać.Nie obiecuje Zachęty w Warszawie. :D
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 7 września 2015, 00:32

cudne
ale fajnie , bedzie co ma być , ale będzie ok
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez MPietak Pn, 7 września 2015, 06:01

Jagoda napisał(a):Waldek też robi wystawy i takim postawom należy przyklasnąć .

:brawo: :brawo: :brawo:
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Grzeczny Wt, 15 września 2015, 20:38

Też szukam miejsca, parę wytypowałem, ale zanim się zacznie, fakt, potrzebna koncepcja i pewność, że jeśli się załatwia wystawę tej grupy, to będzie ciut chętnych...

Miejsca podpowiadają mi znajomi jako takie, które robią wystawy różnorodne bardzo Zachęta to nie, ale w Wawie jest kilka miejsc, w Poznaniu też..., jak już skończę parę zamówionek to dokończę tę listę i zapodam...

Aha - temat - mam wstępnie taką myśl, że można by...., wymyślić jakiś chwytny temat ogólny, albo na tyle szeroki, że można zakwalifikować obrazy o bardzo różnej tematyce... ;)

Wal miał dobry pomysł z tym "Spotkaniem w Realu", ale to Jego :)

Ja myślałem po prostu o czymś w guście:

"...ento... lecie Klubu Twórców Sztuki" - to nawet nie musiał by być jubileusz prawdziwy, albo i nie koniecznie tradycyjne liczby - artyści - śmy są, możemy mieć jubileusz zgoła nietypowy, np., nieparzysty :D - grupa Zlota Linia ma "Majówki", KTS mógłby mieć np., "Wrześniówki" albo "Marcówki" ;) itp.

Wówczas nie ma potrzeby selekcji tematycznej.

Albo można np., wymyslić tytuł "Ślady", albo "Wizje" - i kurczacek, prawie wszystko można pod to wpakować ;)
Grzeczny

Postprzez Waldemar Jarosz Wt, 15 września 2015, 20:50

Wystawa KTS-Galeria N Koszalin - 15 listopad 2016 godzina 16.00
8 listopda aranżacja wystawy!
Temat wystawy -,,Przemijanie".
Technika dowolna , ale prace muszą być przygotowane do powieszenia ( olejne, akryle, akwarele ,foto itp.). Tak samo płaskorzeźby czy inne formy o których nie wspomniałem. Rzeźby pełne wiadomo muszą stać , leżeć ,ha,ha.
Proszę o deklarację uczestnictwa.Mam nadzieję ,że się nie wycofamy. Ja się wywiązałem z zadania znalezienia miejsca.Galeria jest sympatyczna, atmosfera też. Magda może potwierdzić.Przychodzi dużo ludzi. Mam nadzieję ,że podejdziecie poważnie do tematu. Liczę ,że Madzia mi pomoże .Galeria robi foldery skromne. Daje poczęstunek. Prace wysyłamy na własny koszt jak i też galeria je odeśle na nasz koszt. Chyba ,że poprosimy Naszą szefową o pomoc i pomysł .
Ostatnio edytowano Cz, 17 września 2015, 08:20 przez Waldemar Jarosz, łącznie edytowano 3 razy
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez Waldemar Jarosz Śr, 16 września 2015, 15:44

Nikt się nie wpisuje? :D :dobani:
Ostatnio edytowano Śr, 16 września 2015, 18:15 przez Waldemar Jarosz, łącznie edytowano 1 raz
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Poprzednia stronaNastępna strona