Miejsce pracy malarza

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

Postprzez oldmalarz Pn, 18 stycznia 2010, 17:29

pomocnik1.jpg
pomocnik1.jpg (50.78 KiB) Przeglądane 7282 razy
pomocnik2.jpg
pomocnik2.jpg (38.23 KiB) Przeglądane 7282 razy
pomocnik3.jpg
pomocnik3.jpg (34.97 KiB) Przeglądane 7282 razy
pracownia3.jpg
pracownia3.jpg (25.89 KiB) Przeglądane 7282 razy
oldmalarz

Postprzez Krysia karo konin Śr, 20 stycznia 2010, 23:10

Ja mam pokoik po synu,który się wyprowadził.Jeszcze go do końca nie zrobiłam pod kątem swoich potrzeb,ale bardzo się cieszę,że go mam.
Lamka,Tobie zazdroszczę tej komódki,a zwłaszcza szuflady z cudnymi tubami farb.A jaki porządek.A może to tak masz,bo robiłaś fotkę?
IMG_0159.JPG
IMG_0159.JPG (71.67 KiB) Przeglądane 7275 razy
Załączniki
IMG_0160.JPG
IMG_0160.JPG (63.1 KiB) Przeglądane 7275 razy
Krysia karo konin

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 21 stycznia 2010, 00:01

też fajne miejsce pracy :D
a ja wcale nie do fotki , musze mieć posegregowane farby na kryjace , półkryjace i transparentne ich jest najwiecej
inaczej nie umiem malować
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Krysia karo konin Cz, 21 stycznia 2010, 00:08

Dla mnie to czarna magia.Jeszcze nie jestem na tym etapie.Cały czas poznaję tę piękną technikę i sprawia mi coraz więcej przyjemności.
Krysia karo konin

Postprzez Jerzus Cz, 28 stycznia 2010, 13:29

Moja pracownia jest malutka i ciaśniutka (mały pokoik w bloku) ale za to mam swojego ucznia :D

Obrazek
Jerzus
2.
1..

2.
1..

Postprzez putto Cz, 28 stycznia 2010, 14:01

Tak. Bardzo istotne aby mieć swoją pracownię. Ja przez kupę lat malowałem w pokoju stołowym. Ten widok nikogo nie dziwił. Dopiero od 3 lat mam pracownię z najmniejszego pokoju. Mam swoją muzykę - teraz alternatywna. Widzę że masz dobre waruki do pracy.
putto

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 28 stycznia 2010, 14:10

Łukasz, dzieci szybko rosną , to juz tyle czasu minęło?
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Krysia karo konin Cz, 11 marca 2010, 18:15

Muszę się pochwalić nowym zakupem.Narobiłam rabanu,że dlugo mi gość nie przysyła,ale warto było czekać,a na otarcie łez za długie czekanie dostałam patchworkową poduszkę.Straszyłam,że wyślę mu negatywa,ale w tej sytuacji odpuszczę.Przeznaczyłam nowy nabytek na akryle,bo do tematu olejnego za mało miejsca.Sami oceńcie.
IMG_0728.JPG
IMG_0728.JPG (70.7 KiB) Przeglądane 7223 razy
[
Krysia karo konin

Postprzez oldmalarz Cz, 11 marca 2010, 18:34

w/g mnie ty chyba nawet masz wiecej miejsca w swoim niciaku niz ja w swoim ..
ja bym w tej szufladzie z pólokragłym dnem umiescił medzia terpentyny szmaty i inne farby olejne..
w górnej szufladzie na samym pzrzodzie (górze) umiescił mniejsze farbki olejne tak jak to jest umieszczane w kompletach ..srodkowe i najblizsze pzrgródki te poprzedzielene poprzeczkami bym rozbił i umieszcał tam pedzle ..
(wzdłuż) a na klapie tej co masz tam palete umiescił na jakis ogranicznikach palete drewniana dopasowaną odwrócona umazanymi farbami w strone drewna a)obraniczniki po to aby sie farba nie stykała ze sklejka pokrywy..

to ja tak bym jeszce udoskonalił ...niciaczka...no chyba ze malujesz wiecej akrylami niz olejem..

ale rzeczywiscie wielkie brawa za zajefajny zakup ..godny pozrądnego artysty malarza .gratuluje.. ;) ;)

i to jeszce na kółeczka no kurza stopa... ;)
oldmalarz

Postprzez Krysia karo konin Cz, 11 marca 2010, 18:54

Fajne,nie?Tubki farb olejnych są dużo cięższe,niż farby akrylowe.Kupuje w mniejszych tubkach.Jak włożyłam olejne,to obrywała się dolna szuflada.Część przegródek zlikwidowałam,tak jak sugerujesz.Muszę się jeszcze rozejrzeć za czymś większym,może w sklepie z holenderskimi meblami.Widziałam taki barek drewniany na kółeczkach.Nawet fajny był,dębowy,ale ktoś go zarezerwował.To dzisiejsze wykorzystanie niciaczka,może się jutro oczywiście zmienić.No zobaczymy.Ważne ,że jest.Też mi się wydaje,że jest większy i pojemniejszy od Twojego.
Krysia karo konin

Poprzednia stronaNastępna strona