druga wystawa KTS

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Postprzez rudiart Pt, 3 lipca 2015, 23:01

He, he he, widzę ze mimo sezonu letniego dyskusja się ożywiła, ba nabrała rumieńców, z tym ze nic to nie wnosi do poziomu wystawy ani nie zachęca do poznawania osobioście wszystkich wystawców ;) :dobani:
Ale takie jest życie :lol: , nie zawsze ale czasami i trzeba mieć do tego dystans.

Pogoda dopisuje i wszystkim życzę nadal pięknej letniej pogody :ok: :-* :-* :-*
rudiart
1...

1...

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 6 lipca 2015, 12:48

Waldemarze

mam propozycje
zrób TY wystawę, odbierz obrazy, rozpakuj, zapisz adresy wszystkich wystawców,
zrób sam aranzacje ,
zamów catering na zimno i ciepło na 30 osób z winami.
zorganizuj spanie dla osób z daleka i z bliska.
zaprojektuj, daj do druku zaproszenia, plakaty
a potem zapakuj wszystkie prace , zanieś na pocztę i odeślij ..........
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 6 lipca 2015, 22:56

więc jak Waldemarze ?
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Waldemar Jarosz Cz, 16 lipca 2015, 09:55

:-P
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 16 lipca 2015, 11:38

przeniosłam w dobre miejsce :D
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Waldemar Jarosz Pt, 17 lipca 2015, 16:22

Mam nadzieję, że przeczytałaś! :D
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 23 lipca 2015, 22:20

nie wazne co komu gdzie robisz , zrób wystawę dla KTS u
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Grzeczny Cz, 3 września 2015, 23:21

Troszku późno wpadam, ale - Magdaleno - termin marca 2016 też masz napięty = macie przecież z Piotrem zaklepany Tczew :D ale na pewno da się to jakoś połączyć.

No ale skoro Wy będziecie W Tczewie, to i ja na pewno przyjadę do Grodziska na wystawę KTS-u.

Tematu nie ma sensu narzucać przy wystawach zbiorowych - w których chodzi o grupę, co innego, gdyby się dobrało parę osób i wtedy pod jakieś hasło...

... zwłaszcza, jeśli miało by być tak, że każdy daje to, co ma najlepszego...

... myślę nad paroma projektami wystaw grupowych, ale to pewnie odleglejsza przyszłość..., natomiast zastanawiałem się, czy może nie można by wprowadzić - dla wystaw poza Grodziskiem - podobnego rozwiązania jakie Wal stosuje w swojej Grupie - żeby w danym miejscu uczestniczyli ludzie z KTS i 1-2 osoby stamtąd..., może udałoby się załatwić parę miejsc - mógłbym spróbować tam gdzie mam rodzinę / znajomych - np., w Lublinie, Zamościu - mamy przecież i wspólnego znajomego we Włodawie ( Mariusz ) - tam mają supcio salę - a cały czas Lubelskie - reklamę w Lubelskim mógłbym zapewnić bo wujek jest prezesem radia lublin i zna wszystkich od mediów... Ale może znalazłoby się i miejsce jakieś w Poznaniu, w Koninie?

Może można by np., w przyszłym roku zrobić jakieś "rajdy" - np., 2016 - Grodzisk / Konin / Poznań, a 2017 - Lublin, Zamość, Włodawa - albo odwrotnie? Mogę popytać, w Kininie pewnie dałoby się załatwić, ale nie wiem czy w Poznaniu... We Włodawie i Zamościu też by się pewnie dało, ale znów czy w Lublinie...

Gdyby projekt się wam podobał, byliby chętni, można by doprosić 1-2 artystów lokalnych, to może dałoby się to załatwić... w każdym razie poddaję pod uwagę.

Grupa ogólnopolska, to można by i promować po Polsce..., z roku na rok - tu i tam. Można by i na pomorzu, ale tu paradoksalne mało dużych sal, a jak są to kuratorzy mało chętni na tradycyjne media ( malarstwo ), a jak już to tylko akademickie..., ogólnie kiszka, ale gdybym miał 2-3 lata to i tu się da jakieś terminy zaklepać.

W najgorszym razie można wynajmować sale w parkach naukowo / tech, albo związku ( ZPAP ), przy więcej niż 10 artystach koszta są raczej niewielkie..., itp.
Grzeczny

Postprzez Waldemar Jarosz Pt, 4 września 2015, 07:20

Ja robię wystawy zbiorowe. I też załatwiam sprawy organizacyjne w miarę możliwości myśląc o zmniejszeniu kosztów ponoszonych przez artystów. Magdo - mogę pomyśleć o wystawie KTS. Ale wtedy musimy zrobić pewną selekcję prac. Boję się ,że nie wszystkim to się spodoba. Sprawa do przemyślenia. Znowu będę tym złym.Porozmawiajmy jak to rozwiązać! Oczywiście myślałbym o wystawie tematycznej. :D
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez MPietak So, 5 września 2015, 08:12

Waldemar Jarosz napisał(a): mogę pomyśleć o wystawie KTS. Ale wtedy musimy zrobić pewną selekcję prac. Boję się ,że nie wszystkim to się spodoba.

Mnie sie podoba bo dowiedział bym się kto jest tak dobry by podołać rzetelnej oceny innych ? tym bardziej ,ze sam nie mam nic do wystawienia Cenzor brzmi tak samo dumnie jak Wielki Inkwizytor :-P
może ??? zazdroszczę trochę tym co mniemają o sobie ,ze są wyjątkowi a to co tworzą to dzieła :-?
MPietak
3.
1...

3.
1...

Poprzednia stronaNastępna strona