wycieczka po muzeach EUROPY

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 1 września 2010, 01:16

Kochani - nacisk był tak wieki ze nie zdzierżyłam , wiec jedziemy do MONACHIUM czyli muzea w Monachium
ale na parki i rzeźby w listopadzie to mnie nikt nie namówi :P

ps
chetnych zapraszam do napisania maila na moje PW
warunki uczestnictwa sa proste = cZłonek KTS :-* :ok:
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Waldemar Jarosz Śr, 1 września 2010, 07:42

Ja byłbym zainteresowany/razem dwie osoby/.Magda doceniam twój gest /sponsoring busa/. Ale muszę mieć kalkulacje. Skąd byśmy jechali/mieszkam w Koszalinie/. Ile za noclegi, ile za wejściówki itp. Czekam na info. Pozdrawiam wszystkich. :brawo:
Waldemar Jarosz
.
..
2...
3..

.
..
2...
3..

Postprzez Indygo Śr, 1 września 2010, 08:55

Lamka napisał(a):....Monachium
ale na parki i rzeźby w listopadzie to mnie nikt nie namówi :P

A jak wygląda listopad w Monachium? W Berlinie jest ładnie, jak u nas wczesny październik a Monachium dalej i na zach i na pd, to może całkiem znośnie będzie. U nas , przy naszym szczęściu do pogody, będziemy mieli już śnieg...
Indygo

Postprzez oldmalarz Śr, 1 września 2010, 11:42

ja sie pisze :dance:
pinakoteka.jpg
pinakoteka.jpg (103.12 KiB) Przeglądane 6987 razy

Jedna z najcenniejszych kolekcji sztuki europejskiej, sławna przede wszystkim z dzieł dawnych mistrzów niemieckich, m.in. Durera (Autoportret) i Grunewalda oraz flamandzkich: Rembrandta, van Dycka i Rubensa. By dobrze wyeksponować ogromne obrazy tego ostatniego, zaprojektowano olbrzymie sale, oświetlane naturalnym światłem, padającym przez oszklony sufit. We wspaniałym, neorenesansowym gmachu można też podziwiać obrazy najwybitniejszych artystów włoskich, hiszpańskich i francuskich

to było by cudowne spełniłol by sie jedno z moich marzeń...

Szkoła monachijska – termin określający twórczość polskich malarzy ze środowiska monachijskiego działających w XIX i na początku XX wieku; nieprecyzyjny, lecz przyjęty w literaturze przedmiotu[1].

Nieformalnym przywódcą polskiej kolonii artystów w Monachium był Józef Brandt, który zaczął tam kształcenie artystyczne w 1862. Pozycja w środowisku, jaką wypracował przez lata, skłoniła go do zamieszkania w stolicy Bawarii na stałe. Od 1870 prowadził tam swoją pracownię, w której kilka lat później zaczął uczyć malarstwa, głównie młodych adeptów sztuki z Polski.[2]

Do monachijskiej szkoły polskiego malarstwa zaliczani są również m.in.: bracia Maksymilian i Aleksander Gierymscy, Juliusz Kossak i Alfred Wierusz-Kowalski.

Twórczość monachijczyków łączyło zainteresowanie tematyką polską – sięganiem do poezji narodowej i wydarzeń historycznych, polskiej scenerii, kostiumów itp
oldmalarz

Postprzez Jerzus Śr, 1 września 2010, 12:10

OOO tak :) Również jestem zainteresowany. Jednak też bym chciał wiedzieć przed podjęciem decyzji jakie to będą (przypuszczalne) koszty i czy w tym samym terminie jak zakładano pierwotnie, np. czy jeżeli wyciaczka obejmuje jedno muzeum to też potrwa 5 dni ?
Jerzus
2.
1..

2.
1..

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 1 września 2010, 12:42

JA - nie mam pojecia, :hmm: najlepiej bedzie to wiedział Daniel więc w nim nadzieja że okresli koszty noclegów i wyzywienia
Oldek - a jak ty coś wiesz to pisz

NA PEWNO wyjazd z Poznania , czyli trzeba dojechać
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez oldmalarz Śr, 1 września 2010, 12:45

1 na pewno trzeba ustalic juz konkretną trase..
2 ilosc dni ( ilosc noclegów) -bo pewnie jakas noc spedac bedziewmy w busie..
3 kasa na zarcie = zupki tudziez włąsne jedzonko(jakies zapasy z domu)
4 kasa na wejsciowki ..i jakie muzea po drodze bedziemy zwiedzac..
..to chyba wszystko..

wyjazd pewnie z poznania ?

mamy troche czasu..niech ci co jada wprowadzą jakiec aspekty do sprawy ja bym kuzwa to wszystko sie dowiedziała ale ja po niemiecku "nyszt fersztejem" :dobani: ..wiec d..pa ..

Jezus ty cos tam zwiedzałes ile te bilety kosztuja jak to jest ..?
Ostatnio edytowano Śr, 1 września 2010, 12:48 przez oldmalarz, łącznie edytowano 1 raz
oldmalarz

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 1 września 2010, 12:47

weź kontakt z Danielem
ja KIEDYŚ miałam przyjaciół w Monachium, ale 15l brak kontaktu
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Magdalena Sciezynska Śr, 1 września 2010, 12:50

na dzisiaj jest zgłoszone 10 osób

ot tego zależy autokar
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez oldmalarz Śr, 1 września 2010, 12:50

jesli tak sprawa stoi i jest to postanowione ze dojezdzamy do monachium to Daniel ma byc u mnie na pzrestrzeni tygodnia to bedziemy rozwazali w tej kwesji..

moze ktos ma jeszce jakies pomysły aby to lepiej zorganizowac jakies propozycje ułatwiajace. itp ..to pisac pisac towazrysze.. :ok:

ja sie licze podwójnie jako uczestnik ..a jak bedzie brakował z jedna czy dwie osoby tez [postaram sie dokoptować..
oldmalarz

Poprzednia stronaNastępna strona