czy rzeźbienie ludzkiego ciała to też sztuka?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

Postprzez Kate Cz, 17 czerwca 2010, 18:09

MPietak, Ja tez mam często odmienne zdanie jak Oldmalarz i nie wydaje mi się żebyśmy byli wrogami. To że ktoś ma swoje przekonania i się ich trzyma to przecież nic złego. Ja pare postów wyżej skończyłam temat to wiem że nawet gdybym wymyślała coraz to nowsze argumenty to Oldi i tak by mnie sprowadzil na ziemię, tzn pokazywałby że z jego punktu widzenia i tak jest inaczej. No ale ja w tym nic złego nie widze, po męczyć się żeby ktoś zmienił zdanie jeśli ktoś mając swoje doswiadczenie i wizje świata to i tak pogladów nie zmieni. Pozatym to dobrze że każdy jest inny i patrzy z różnej perspektywy.

Poza tym mi się to wyrywanie zdań z calosci podoba bo dzieki temu dyskusja sie rozwija i przechodzi na inne płaszczyzny.
Kate
.
1.
2...
moderator

.
1.
2...

Postprzez oldmalarz Cz, 17 czerwca 2010, 19:15

Dyskutować niestety trzeba umiec.. ;)

Oldmalarz bez urazy,
..najmniejszej..

sprowadzasz wszystko do groteski
powinienes przed tym zdaniem dodac ..MNIE SIE WYDAJE ZE... i dopiero dalej to co napisałes.. :)

zaczynam rozumieć dlaczego Szczekan ...
..Nie mam zamiaru wchodzić w buty Szczekana ..
....zy dobrym posunieciem było wyautowanie SZCZEKANA....
...Szczekan przynajmiej dodawał kolorytu tym dyskusją ...
...i z jednym sie zgadzam co powiedział Szczekan każdy kto ma inne zdanie od OLd

..najmocniej pzrepraszam to jakas dyskusja o Szczekanie ...?
jezeli tak to ja dziekuje za dalszą dyskusje bo mnie ten temat nie interesuje ..

co TY z lubością czynisz cytując pojedyńcze zdania wyrwane z całości.NIe widze w tym sensu
czyli wynika z tego ze nie widzisz sensu z dyskusji bo taka jest poprawwnosc dydkusji ktos cos mówi i drugi sie do tego odnosi a cytuje dlatego aby nie było pomyłki i żeby dana osoba nie wykreciła sie odpowiedzia ...."a wcale tak nie powoiedziełem "...po to jest własnie cytowanie ..sam stwierdziłes pewne rzeczy których ja wcale nie powiedziłem pamietasz.? ;)
Taka dyskusja prowadzi do nikąd.
.i to znowu jest twój punkt widzenia i twoje zdanie.. i wcale nie musi byc słuszne..

nie znamy sie dlatego nie mam zamiaru dokonywac rozbioru zdań..
.a to trzeba sie znac aby dokonywc rozbioru zdań..?

Przeczytałem swuj tekst i nie stwierdziłem bym CIEBIE obraził jakimkolwiek słowem tak na wszelki wypadek choć nigdy wcześniej tego nie czyniłem. :dobani
ale ja nie czuje sie pzrez ciebie obrazony..skąd tki pomysł..?

do twojej wiadomosci nikt nie jest moim wrogiem dopóki nie zaglada do mojego zycia prywatnego i nie interesuje
z kim sypiam czy robie interesy i nie zajmuje sie plotami na ten temat ..oraz nie daje mi do zrozumienia ze jestem jego parobkiem ..chyba te kwestje poruszalismy dot .."robieniu zkogos głupka"..-prawda..?

dalej.... Kate nie jest moim wrogiem

bardzo lubie dyskutowac z ludzmi którzy umieja dyskutowac..nawet o skrajnych pogladach bo sam mam "nietypowe .."
ale trzeba umiec dyskutowac ..
z pewnoscia nie bede umiał dyskutowac z kims dla kogo szklanka beczka czy koryto to to samo bo to pojemnik ..
no niestety ..albo na zasadzie: .._"wysoki sądzie on jest winny morderstwa bo widziłem jak stał obok zamordowanego"
nie no to ja tak niestety nie umiem panie MPietak.. przykro mi..

dlatego tak bardzo lubie plenery bo weryfikuja ludzi twarzą w twarz..
oldmalarz

Postprzez MPietak Cz, 17 czerwca 2010, 19:45

Oldmalarz odniosę się ale teraz nie mam czasu.To ostatnie zdanie bardzo mi się podoba.Tak myśle ze trudno poznać kogoś kiedy się go nie zna.Możliwym jest wyrobić sobie zdanie niekoniecznie prawdziwe. :( :hmm:
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Magdalena Sciezynska Cz, 17 czerwca 2010, 22:19

z przykrościa stwierdzam, że nie miałam czasu czytać Waszych wypowiedzi ..... ale chyba mam rozwiazanie wszystkich jakiś przekomarzań
wydaje mi się , że jest wielu ludzi, którzy nie potrafia wysłuchać czyiś teorii , ot tak po prostu ,
pies jest pogrzebany , że jedni chcą udawadniać swoje racje i przekonywać innych aby sie do nich przychylili
a inni myśla że ktoś na siłe chce ich przekonac do innych racji niż ich własne

tu jest pies pogrzebany
zdrowe dydkusje to takie w których nikt nikogo nie chce PROSTOWAĆ tylko przedstawia swój poglad , bynajmniej nie wmawiaąac nikomu że to jest właśnie ten prawdziwy, że to jest własnie ta prawda najprawdziwsza

problem jest ,że jak ktoś tak myśli i nie dopuszcza myśli, że ktoś inny mysli inaczej i nie przyjmuje tego do wiadomości tylko na siłe komuś wmawia ze ma racje - to robi sie problem
to cos na zasadzie walki syna z ojcem i ojca z synem czy córka matka - choć to rzadziej ;)

nie wiem czy w ogóle gadam od rzeczy czy nie , ale pofilozofować zawsze jest fajnie
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez rudiart Cz, 17 czerwca 2010, 23:20

Zechciejcie wybaczyć że się wtrącam :) czuję się tez użytkownikiem KTS ;) no tak troszeczkę ;)
Takie dyskusje nie budują społeczności ale... mamy sezon truskawkowo - ogorkowy :) więc tak to potraktujmy ;)
Są wartości, prawdy nie zaprzeczalne, ogólnie znane i nie ma co z nimi polemizować ;) no jak ktoś nie daj Boże chory to niech zmieni lekarza, bo ten obecny może go oszukuje... 8)
A jak ktoś uprze się żyć inaczej, na przekór wszystkiemu i wszystkim albo wypadł dzieckiem z kołyski ... to i tak żadne wartości , dowody, setki mądrych słów go nie są w stanie zmienić jego punktu widzenia, postrzegania świata, życia... :) co najwyżej życie ich zweryfikuje ...
Dzielmy się tym co dobre , wartościowe, co Nas może zbliżyć, pomóc sobie na wzajem aby przy spotkaniu w realu nie trzeba się było rumienić... ;) życie płynie wartko," a ostatnich gryza psy" :) dlatego szkoda czasu na duperele :)
Cieszmy się życiem, dzielmy wiedzą i umiejętnościami i... nie naprawiajmy ludzi i świata.. to syzyfowe zajęcie...
Udanych plenerów, urlopów, radości z poznania nowych i spotkania ze starymi przyjaciółmi ;)
Udanego lata Wszystkim życzę :)
Pozdrawiam serdecznie :-*
Rudi
Powinienem pewnie nie wysłać tego posta ale zmarnowałem czas na jego napisanie , więc mi szkoda :)
rudiart

Postprzez MPietak N, 20 czerwca 2010, 19:24

Oldmalarz prowadzoną w ten sposób dyskusje nazywam TROLOWANIEM t.z. wybieranie z tekstu pojedynczych słów czy nie zawsze całych zdań.Dam Ci przykład gdzie zacytowałeś część mojego zdania i użyłeś jej do wypowiedzi.sprowadzasz wszystko do groteski. koniec cytatu i piszesz powinieneś przed tym zdaniem dodać MNIE SIĘ WYDAJE. Sentencja mojej wypowiedzi brzmiała. Oldmalarz bez urazy, sprowadzasz wszystko do groteski zaczynam rozumieć dlaczego Piotrek i Ty byliście w antagonizmie nie mam zamiaru wchodzić w buty Piotrka i nie będę się odnosił do każdego Twojego zdania co Ty z lubością czynisz.JEŚLI NIE CHCESZ ZROZUMIEĆ RÓŻNICY I nie widzisz manipulacji jakiej dokonujesz wyciągając słowa czy zdania z tekstu który tylko w całości lub jej części stanowi o sensie przekazu to smiem twierdzić. NIKT nie wyłączając Ciebie ani mnie po kilku takich wymianach uprzejmości nie wie o co tak naprawdę chodzi i jaki jest temat. Nie mam zamiaru trolować każdej dyskusji,mogę się z jakąś opinią nie zgadzać tak samo jak i TY ale nie mam zamiaru wyciągać z tekstu fragmentów by wykazać że ktoś nie ma racji.Swoimi wypowiedziami nie narzucam nikomu swojego poglądu ale się nim dziele, to nie to samo. Tak na koniec każda moja wypowiedz jest subiektywna j moim zdaniem,chyba że będę cytował czego nie robię. :hmm: OLDMALARZ udanego pleneru i fajnych znajomych :-x nie wyczerpałem w całości tematu na tym poprzestanę. musiałem tak to było nie fajne
Ostatnio edytowano Wt, 29 czerwca 2010, 07:39 przez MPietak, łącznie edytowano 2 razy
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Kate N, 20 czerwca 2010, 19:31

MPietak daj juz spokoj
Kate
.
1.
2...
moderator

.
1.
2...

Postprzez MPietak N, 20 czerwca 2010, 22:39

Kate z całą dla Ciebie sympatią czyżbyś przeoczyła ostatnie zdanie,napisałem na tym poprzestanę. ;)
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Kate Pn, 21 czerwca 2010, 10:00

no to uff, trzymam za słowo:)
Kate
.
1.
2...
moderator

.
1.
2...

Postprzez szczekan Pn, 21 czerwca 2010, 14:25

Witam, MrPietak.
Masz rację, że nie ma co się w tym temacie rozpisywać, szkoda czasu na głupoty...
Ostatnio edytowano Pn, 21 czerwca 2010, 19:59 przez szczekan, łącznie edytowano 1 raz
szczekan

Poprzednia stronaNastępna strona